Co se dělo 1. 7. 2008

1. 7. 2008

HuLiDi

Červnoví HuLiDi, ocejchovaní Hellerovou XXII., dorazí do holešovického klubu Cross až v úterý 1. července. V literární části budou vzpomínat na svou spřízněnou bytost, Alexandru Berkovou. Jako Sašini přátelé se s ní budeme loučit po svém. Po literární tryzně bude čas na divadelní okénko, které patří skupině Misionáři. Večer vyvrcholí koncertem "praggamuffinové" kapely Afrodisiak, po které zahraje Royal Hi-Fi Sound System.


Cross club

crossclub.cz

20:30


22. 5. 2008 - 2. 7. 2008Projekt Bouře - Wiliam Shakespeare

Projekt Bouře - Wiliam Shakespeare

Je to tak dávno, že zdá se to jak sen...
Projekt Bouře je divadelní projekt podle hry Williama Shakespeara, který se právě připravuje na půdě hudebního klubu Cross v Holešovicích. Celkem proběhne 30 představení vždy pro 10 návštěvníků. Premiéra se uskuteční 22. května 2008.
Na přípravě projektu se podílí několik desítek lidí, jejichž společným záměrem je vytvořit interaktivní audiovizuální zážitek za pomoci nejmodernějších výrazových prostředků (experimentální hudba od ambientu po breakcore, vizualizace, nonverbální a pohybové herectví), který však bude plně odpovídat smyslu Shakespearovského světa. Projekt by měl zároveň plně vyjádřit náš pohled na současné divadlo a na to, jakou podobu od něho očekává generace, pro níž je pohyb na pomezí virtuálního a reálného a dekonstrukce tradičních druhů umění běžným zážitkem.
Na půdě klubu Cross, "místě pro sny a pro kočky", chceme vybudovat iluzi, halucinaci, zázračný ostrov z Bouře Williama Shakespeara tak, jak si ho sami představujeme a jeho návštěvníkům nabídnout setkání s duchy lesa, čarodějem a alchymistou Prosperem, jeho dcerou Mirandou, obludou Kalibanem a dalšími postavami Shakespearovského světa.


Cross club

crossclub.cz

vstup 200,- Autorka projektu TOY_BOX je absolventkou bakalářského studia scénografie na DAMU a zabývá se kresbou komiksu a ilustrací. http://crossclub­.cz/projektbou­re