Co se dělo 6. 2. 2015

6. 2. 2015

Rub A Dub Friday's

Nuff'nRuff Reggae Rulers on the decs!
Pure vinyl selection Rub-A-Dub vibez !
Due to fact that this very special day is here we give tribute to Robert Nesta Marley but aslo to King Emanuel Brown and all the legends who's music still allive with us but their body gone... JAH


lalibela , Holeckova 17 , Praha 5

rollandblow.org


6. 2. 2015

Energy of Dub - Harambee Edition

Zveme vás na benefiční vydání pravidelné dubové akce "Energy of Dub", která se tentokrát ponese v duchu keňského konceptu "harambee".

Výraz "harambee" lze do čestiny přeložit asi jako táhnout za jeden provaz.
Když se v Keni řekne "harambee", znamená to, že se sejde větší počet lidí za účelem společně se vidět, pokecat, popařit, ale zároveň - a to především - pomoci někomu, kdo je zrovna v trablu. Jednoduše vyfundraisovat cash pro kamaráda (či třeba celou jeho rodinu) a prostřednictvím výtěžku z komunitního setkání dostat někoho z nesnází. Prostě taková východoafrická komunitní verze sociálního pojištění.

* * *

V rámci únorového vydání akce "Energy of Dub" proběhne přednáška, která představí koncept "harambee" a nastíní zároveň prostředí lokálních keňských svépomocných iniciativ. A protože Keňu v únoru čeká jeden významný den, povíme si též něco málo z historie.

Program:
od 18:00 Benefiční africký trh: Šperky, rasta doplňky
od 20:00 Přednáška: Keňa: Harambee a princip komunitní vzájemnosti a svépomoci
od 21:30 Energy of Dub: Djs Abbasta, Satiwa, Czenda


Prostor Husitská 23, Praha

www.facebook.com/events/155412…

Harambee je zvyk, který lze vlastně praktikovat i za hranicemi Keni v našem případě se prostřednictvím harambee pokusíme sesbírat prostředky na uhrazení školného jedné dospívající slečně z Mombasy. Takový harambee style večírek je ale zároveň i výborným způsobem, jak českému publiku zprostředkovat trochu jiný obraz Keni, její kultury a společnosti, než ten, jenž většina lidí zná z médií a prezentací neziskových organizací. Chceme představit Keňu jako zemi s aktivní občanskou společností, s vysoce rozvinutým konceptem společenské sounáležitosti a tradičně zakořeněnými systémy svépomoci. Keňu nikoli jako zemi, kde žijí "ty zvířata a jezdí se tam na safari" a taky jsou tam "ty hrozný smradlavý slumy", ale Keňu jako zemi, v níž žijí lidé, kteří si umějí navzájem pomoci. Wazee (elders, strarší), předávající moudrost mladým. Mashujaa (hrdinové), kteří bojovali proti koloniální nadvládě Velké Británie, a které si Keňa připomene v rámci Kimathi Day.


6. 2. 2015

Turner Harrison live @ Le Troubadour

Bar Le troubadour 32 rue du pont des morts, 57000 Metz, France

www.facebook.com/events/101832…

21:00, free entry


6. 2. 2015Bob Marley tribute s Jahmusic Lightaz a Pass Dat Sound

Bob Marley tribute s Jahmusic Lightaz a Pass Dat Sound

Protože únor je měsícem reggae (nejen na Jamajce), budeme oslavovat nekorunovaného krále reggae, Boba Marleyho, a jeho nedožité 70té narozeniny. A nejen to. Jelikož u Marleyho teprve odstartovala jedna velká éra, provedou vás pánové z Jahmusic Lightaz a Pass Dat Sound různými etapami reggae i dancehall music, které k sobě neodmyslitelně patří.


Gogo klub - Znojmo

www.gogoklub.com