20. 6. 2018

Chorvatský hudební festival Seasplash v oblíbené Pule zve české hudební fanoušky, naladí vás warm-up párty v Praze

Už 20. června začněte v pražském Cross Clubu festivalovou sezónu na warm-up párty jedinečného chorvatského soundsystemového festivalu Seasplash 2018, který takto originálně zve všechny fanoušky reggae na letní výlet do Chorvatska. Párty odstartují ve 21:00 MikkiM & MC Turner, pokračuje Thunder Dog (MC Turner ve One Man Band), Hundread, Caloosh a večer završí RudeGust.
Multižánrový festival Seasplash 2018 se tento rok uskuteční 19.-22.7.2018 ve Fort Punta Christo blízko pevnosti Štinjan v oblíbeném letovisku mnohých Čechů - u města Pula. Areál festivalu je obklopený nádhernými plážemi a borovými lesy. Pevnost se nachází mezi zátokou u Puly a národním parkem Brijuni. Jde už o 16. ročník oblíbené letní open-air události, která je ideálním místem pro oddych u moře ve spojení s jedinečným hudebním zážitkem. Festival nabízí 4 dny hudby na vícero pódiích, stejně jako živou hudbu na pláži, bezplatné kempování, workshopy, obchody a mnoho jiných aktivit. Festival Seasplash je už tradičně jednou z nejoblíbenějších festivalových zastávek mnohých fanoušků reggae, dub, drum?n?bass, dancehall, ska a dalších elektronických žánrů. Festival je organizovaný i s podporou města Pula, které považuje tuto událost za neoddělitelnou součást chorvatského letního kulturního programu.
V rámci letošního festivalu Seasplash vystoupí interpreti jako Mad Professor & U-Roy, Dubmatrix, Channel One, Radical Dance Faction a mnoho dalších. Warm-up párty v Cross Clubu
20. června 2018 je úvodní párty, kterou organizátoři zvou všechny české fanoušky na letní hudební zážitek v Chorvatsku.

Podívejte se na aftermovie z minulého ročníku festivalu Seasplash
www.youtube.com/watch?v=Q1nO1z…

MikkiM je známý český producent, hudebník a DJ, skutečný průkopník v propojování velkého množství hudebních stylů. Hraje sety plné skank bass, jungle a drum´n´bassu, stejně jako raggatek a hardtek. Jeho energická hudba a nekompromisní nadupané dj sety přivádějí do transu lidi po celém světě. Jako producent už vydal 4 long-play alba, několik vinylů a digitálních singlů. Každý rok účinkuje na významných evropských festivalech jako Glastonbury, Boomtown nebo Burning Man. Jeho skladby byly také zremixovány pod názvy Dreadzone, Vandal, Dubmatix, Rico Tubbs, a tak dále. S unikátním podzemním Cross Clubem je též významně propojený - byl jedním z prvních členů, jeho studio a základna jeho labelu Big Bong Records se nacházejí pár podlaží nad klubem. V červnu 2017 vydal své čtvrté studiové album 21st Century Rude Boy.
MC TURNER přezdívaný goofball praggamuffin MC je lídrem kapely TiNG, která hraje swinging dancehall rock a v červnu 2017 vydala třetí album s názvem Alter Ego. Zpívá také s různými dýdžeji, včetně MikkiMa, Reverseart Crew nebo Jayah.
Hundread je jedním z nejaktivnějších českých raggajungle/dubwize DJs a promotérů současnosti. Jeho cesta k DJingu začala na Czechteku roku 2002, kde se jako mladík beznadějně zamiloval do krásy spojení reggae s lámanými beaty v podání Gardenzitty Sound Systemu. Od té doby se začal Hundread o raggajungle vášnivě zajímat a dodnes nepolevil. Začátky byly nevinné - garáž, hifi věž, počítač, Traktor a banda puberťáků vtipkujících o vlastním sound systému. Postupem času ale celá tahle sranda nabrala na vážnosti a vygradovala v roce 2007 koupí prvních gramofonů a založením Saigon Project Sound Systemu - prvního reggae/raggajungle soundu na severozápadě. Tímto okamžikem se začal Hundread věnovat hraní a promování akcí naplno.
RudeGust je DJ, hudebník a performer z Prahy zaměřený hlavně na electroswing. Propojuje klasický swing s elektronickou hudbou všeho druhu (breakbeat, house, dnb). Jeho specialitou je zasazení obecně známých melodií do nevšedních kombinací s moderní hudbou. Hlavním znakem jeho hry je pozvolný začátek, který příjemně navodí náladu a postupně vtáhne diváka do tanečních rytmů. Díky jeho dlouholeté hře na saxofon a klarinet patří jeho sety s muzikanty k těm nejlepším.
Podívejte se na video: MikkiM Feat. MC Turner - Blaze
www.youtube.com/watch?v=dT1rHE…

Vstupné na warm-up párty je volné. Více informací najdete na FB eventu. Přidejte se už 19. - 22.7.2018 mezi fanoušky, kteří svoji dovolenou v Chorvatsku spojují s kvalitním reggae & dub festivalem Seasplash 2018. Další informace o programu najdete na webové stránce seasplash-festival.com/en/, vstupenky na festival zakoupíte v české síti Tootoot: tootoot.fm/cs/events/5a7dba207…


Cross Club, Praha

www.facebook.com/events/599401…


InfoKomentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé